Internetsite van de Amicale Grand Banks West-Europe, vriendenkring van eigenaars van een Grand Banks, de meest betrouwbare, zeewaardige trawler ter wereld.

Grand Banks

Recent nieuws

Evenementen 2021

De viering van het 40-jarig jubileum van de Amicale Grand Banks West-Europe is uitgesteld .........

Lees meer

Evenementen 2020

Het voorjaarsdiner vond dit jaar plaats in Rotterdam op 15 februari 2020.........

Lees meer

Evenementen 2019

Het voorjaarsdiner vond net als in 2018 weer........

Lees meer

Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018....

Lees meer

Amicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen een bootverzekering ontwikkeld. .....

Lees meer

Archief

Nieuws van de Amicale Grand Banks West-Europe

Evenementen 2021
De viering van het 40-jarig jubileum van de Amicale Grand Banks West-Europe bleef in 2020 achterwege vanwege de Corona crisis. Het bestuur besloot toen die viering uit te stellen tot het Rendez-Vous in augustus 2021 in Rotterdam. De statutair verplichte jaarvergadering werd ook uitgesteld tot dit Rendez-Vous. De in 2020 uitgestelde voorjaarstocht werd omgezet in een najaarstocht te houden een maand na het jubileum Rendez-Vous van Rotterdam. Alle evenementen van 2021 konden gelukkig (zeer) succesvol worden afgerond.

20 Augustus: Aanlooptocht Rendez-Vous Rotterdam
De deelnemers aan de aanlooptocht verzamelden zich op donderdagmiddag 19 augustus aan de passantensteiger van de Watersport Vereniging IJsselmonde, gelegen aan de Nieuwe Maas. Samen met de leden die IJsselmonde als thuishaven hebben werd iedereen ontvangen in het  clubhuis met een drankje en later een snack.

De volgende morgen vertrokken 18 boten voor een groot rondje Rotterdam via Nieuwe Maas - Noord - Oude Maas - Nieuwe Maas langs alle Rotterdamse havens met zicht op de prachtige Skyline en als eindpunt de Jachthaven Boerengat .
20 t/m 22 Augustus: Rendez-Vous Rotterdan
Vtijdagmiddag om 19.00 uur verzamelde iedereen zich aan boord van de Contessa, een groter passagierschip, voor een tocht door de Rotterdamse haven onder het genot van hapjes en drankjes. Zaterdag 21 augustus om 11 uur werd de jaarvergadering gehouden aan boord van de Contessa. Om 17.15 uur verzamelde iedereen zich bij de poort van de haven. Met prachtig weer  naar de overkant van de straat waar iedereen in een oud trammetje stapte richting de Harmonie voor een aperitief en het traditionele diner. Tussen de dinergangen door vond de uitreiking van de Amicale Grand Banks Trofee plaats: dit jaar een prachtige zilverkleurige scheepsbel die gewonnen werd door Han en Francoise van Veen met de Legend. Bovendien was er een verloting georganiseerd door Dulon en ARC Marine met leuke en nuttige cadeaus. Het eten en de sfeer waren ronduit voortreffelijk, maar er kwam abrupt een einde aan de avond toen bleek dat het trammetje stond te wachten.  Elders op de website vindt u een verslag.
2 t/m 9 Oktober:  Najaarstocht 2021 over de Gelderse IJssel
2 Oktober 2021 verzamelden 15 schepen zich in Wijk bij Duurstede om de volgende dag op zondag met veel regen te vertrekken richting Doesburg. Na een vrije dag  in Doesburg, vertrek naar Deventer met prachtig weer en mooie gezicht op de IJssel. Woensdag naar  Blokzijl waar een spannende jeu-de-boules wedstrijd werd gespeeld en daarna een afsluitend diner in restaurant Sluiszicht. De volgende dag vertrokken we een uur later in verband met de dichte mist naar Harderwijk om  te eindigen met hapjes en dranken aangeboden door de Hawkeye en daarna een prima diner in restaurant Ratatouille. Ook van dit evenement is door de deelnemers een verslag geschreven dat te vinden is op de website.

Evenementen in 2020
Het voorjaarsdiner vond plaats in Rotterdam op 15 februari 2020. We hadden in tegenstelling tot vorige jaren besloten om een lunch te organiseren zodat iedereen dezelfde dag nog weer naar huis zou kunnen. De lunch vond plaats bij “Fjord Eat en Drink” met aansluitend een bezoek aan het “Maritiem Museum Rotterdam”.

Daar waar velen aan het begin van het jaar nog hoopten dat het Coronavirus Covid-19 slechts een Aziatische aangelegenheid zou blijven, sloeg het virus in maart ook in Europa genadeloos toe. Met voor Nederland als gevolg dat op zondag 15 maart de horeca zijn deuren moest sluiten, aangepaste toegangsvoorwaarden in winkels van kracht werden, mensen verplicht werden zoveel mogelijk vanaf thuis te werken en zeker niet te vergeten dat er een enorme druk op de ziekenhuizen en andere zorg- en verpleeginstellingen kwam.

Ook voor ons verdere programma in 2020 had Covid-19 gevolgen. De geplande voorjaarstocht moest uitgesteld worden naar 2021. Ook het jubileum Rendez-Vous dat gehouden zou worden in Rotterdam werd uitgesteld tot 2021. Wat wel georganiseerd werd van 21 tot 23 augustus 2020 was een Grevelingen Rally waarbij veel gevarenen veel geankerd werd. Zie de tab "Verslagen"voor een verslag van die tocht.
Evenementen in 2019
Het voorjaarsdiner vond net als vorig jaar weer plaats in Antwerpen op 16 februari 2019. Het diner werd gehouden bij de RYCB aan de linkeroever van de Schelde

De Voorjaarstocht door België vond plaats van 21-4-2019 tot 27-4-2019. De tocht startte in Wemeldinge en ging via Gent, Klein Willebroek en Antwerpen naar Sint Annaland. U kunt een verslag van de tocht vinden op deze website via de link "verslagen".

Het zomer Rendez-Vous vond plaats in Veere op 23 en 24 augustus 2019. Het is de derde keer dat het RV in Veere plaats vond. Het allereerste Rendez-Vous van de Amicale was ook in Veere. Daarna nogmaals in 1986. De aanlooptocht naar het Rendez-Vous startte in Wemeldinge .Ook van dit evenement kunt u op de website een verslag vinden.

Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018. Er ware in totaal 23 GB schepen in de haven van Muiden te vinden. Helaas niet allemaal bij elkaar omdat de haven die mogelijkheid niet heeft. Op donderdag 23 augustus verzamelden zich 15 schepen in de Amsterdam Marina op het vroegere terrein van de NDSM werf in Noord Amsterdam. Die schepen vertrokken de volgende dag gezamelijk naar Muiden. Onderweg werd op het Markermeer onder de rook van het eiland Pampus een man overboord oefening gehouden. Vrijdagmiddag was er een welkomstborrel in de jachtclub van Muiden waar iedereen de kennismaking weer kon vernieuwen. De volgende dag eerst de algemene ledenvergadering met een presentatie van Dulon waar iedereen veel belangstelling voor had: hoe houd je je Grand Banks mooi. s'Avonds het diner dansant dat als vanouds heel gezellig was. Elders op de site kunt u een uitgebreid verslag aantreffenAmicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen te Heerenveen een “Amicale Grand Banks bootverzekering” ontwikkeld.
De pluspunten van deze AGB-verzekering zijn:
    + 15% AGB-korting
    + ongeacht de leeftijd van het schip is een verzekering op basis van ‘deskundigentaxatie’ mogelijk;
     de essentie hiervan is dat onder een aantal voorwaarden de verzekerde waarde kan worden
     uitgekeerd
    + voor schepen met een bouwjaar vanaf 2000 zijn niet alleen de gevolgen van eigen gebrek
     meeverzekerd, maar ook het gebrek zelf: de dekking van het gebrek is geldig tot drie jaar na de
     ingangsdatum van de verzekering
    + de premie wordt berekend over de verzekerde waarde
Leden die al een verzekering bij Kuiper Verzekeringen hebben, kunnen ook gebruik maken van dit aanbod. Als u geinteresseerd bent, vraag dan bij Kuiper Verzekeringen een vrijblijvende offerte aan. Vraag dan naar de heer Frans Niemeijer: 0513-614444. Hij is hoofd afdeling recreatieverzekeringen. Vermeld daarbij dat u lid bent van Amicale Grand Banks West-Europe.