Grand Banks West-Europe Web site

Internetsite van de Amicale Grand Banks West-Europe, vriendenkring van eigenaars van een Grand Banks, de meest betrouwbare, zeewaardige trawler ter wereld.

Grand Banks

Recent nieuws

Rendez Vous 2018 in Muiden

Het 37e Rendez-Vous vindt plaats van 23-26 augustus 2018........

Lees meer

Im memoriam Theo Bloemen

Op 6 augustus 2017 overleed Theo plotseling in zijn woonplaats Roermond.59 jaar oud...

Lees meer

Im memoriam Corrie de Jong

Op 4 juli 2017 is Corrie de Jong na een slopend ziekbed overleden. 78 jaar oud....

Lees meer

Im memoriam Bernd Kader

Wij ontvingen het bericht dat enige tijd geleden ons lid Bernd Kader is overleden.....

Lees meer

Rendez-Vous 2017 in Zierikzee

Het programma voor het Rendez-Vous in Zierikzee is als volgt ......

Lees meer

Evenementen 2016

De drie evenementen van 2016: zomer Rendez-Vous, Voorjaarstocht en voorjaars Rendez-Vous zijn alledrie weer met veel succes verlopen.......

Lees meer

Evenementen 2015

In 2015 vonden de volgende evenementen plaats .......

Lees meer

Amicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen een bootverzekering ontwikkeld. .....

Lees meer

Archief >>

Nieuws van de Amicale Grand Banks West-Europe

Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous vindt plaats in Muiden van 23-26 augustus 2018. Het programma:

 

 1. Aanlooptocht, donderdag 23 augustusverzamelen in Amsterdam
 2. Vrijdagmorgen 24 augustus om 10h30 "vertrek naar Muiden (onderweg worden diverse handelingen verricht)
 3. Vrijdag van 18h00 - 19h00 vindt de welkomstborrel plaats in de Societeit (aangeboden door de Amicale)
 4. Vrijdag na de welkomstborrel kan er in de Societeit een diner a la carte besteld worden.
 5. Zaterdagmorgen 24 augustus vindt vanaf 10h00 de algemene ledenvergadering plaats. Aansluitend het technisch vragenuur (verzorgd door Henk de Greef) en een sponsorpresentatie.
 6. Zaterdagmiddag vrij in te vullen (aan te bevelen: Slot Muiden/ Pampus /Ome Ko)
 7. Zaterdagavond bij Societeit van 18h00 – 19h00 borrel op terras aan het water en aansluitend 3 gangen diner met aansluitend muziek. Het diner bestaat uit een proeverij als voorgerecht (geserveerd) en buffet voor hoofd- en nagerecht


U kunt zich aanmelden voor het Rendez-Vous bij onze secretaris Jacco van Leeuwen; de kosten van deelname bedragen per schip 27.50 Euro en 67.50 Euro per persoon.

Er is een aanlooptocht voor belangstellenden: Woensdag 16 augustus verzamelen in Numansdorp en donderdag 17 augustus naar Zierikzee.

Im memoriam Theo Bloemen

Op 6 augustus 2017 overleed Theo plotseling in zijn woonplaats Roermond.59 jaar oud. Op 12 augustus hebben we op indrukwekkende wijze afscheid van hem genomen. Onder de vele belangstellenden was een aanzienlijke Amicale vertegenwoordiging. Theo en Irene waren sinds 2010 lid van Amicale met hun GrandBanks. Aanvankelijk een 42’ Classic  en sinds een paar jaar met een mooie 46’Europa. Beide Irene gedoopt.Theo en zijn 2 Irene’s, waren zeer actieve leden van onze club. Steevast aanwezig bij onze bijeenkomsten. Daarbij kwam natuurlijk ook de speciale deskundigheid van Theo naar voren. Hij was schipperszoon en zelf ook jaren beroepsschipper geweest op de grote rivieren en hij kon ons dus allemaal heel veel vertellen en leren en dat deed hij op een onnavolgbaar charmante manier.
Na zijn beroeps-vaar-carrière heeft hij met zijn Irene’s het ruimere sop gekozen. Het zeegat uit, naar het noorden en naar het zuiden. Mooie verslagen van hun reizen zijn door hen gemaakt en in ons jaarboek opgenomen.

“Team Irene” heeft onze ‘ Stuurwielprijs’, de American Marine Trophy, meteen in 1e  clubjaar  gewonne met een lange reis naar de Oostzee en dwars door het Zweedse Götakanaal. In het jaarboek 2017 staat het verslag van hun reis vorig jaar naar Engeland. Het verslag beslaat maar liefst 10 bladzijden! Varen, eerst Theo’s vak, zijn hobby en zijn passie mét Irene.
In de winter ’16 – ‘17 was Theo erg ziek en is langdurig in het ziekenhuis opgenomen. Voorjaar 2017 was hij gelukkig aan de beterende hand en vol goede moed om weer aan boord te gaan.Op de bijeenkomst in Rotterdam was het weer gezellig met hen.Theo en Irene hadden vast weer goede plannen voor dit seizoen.Helaas. Dít had niemand verwacht! Theo. Wij, de club, zullen je enorm missen! Namens bestuur en club, Arend Bon, voorzitter


Im memoriam Corrie de Jong

Op 4 juli 2017 is Corrie in Breskens na een slopend ziekbed overleden. 78 jaar oud. Corrie en Lieuwe de Jong zijn sinds 2001 lid van Amicale Grand Banks met hun Aldabaran, een 46 Classic.  Lieuwe is 8 jaar secretaris geweest en beheert nog steeds deze website; hij is lid van verdienste. Corrie is immer volop aan zijn zijde aanwezig geweest en ze heeft een complementaire rol gespeeld bij Lieuwe’s functies. We herinneren ons heel goed haar enthousiaste en vrolijke deelname aan onze bijeenkomsten. Corrie was een zeer aimabele persoonlijkheid. Ze straalde altijd uit dat ze blij was een ieder weer te zien. Dát gevoel was zeker wederkerig. Gastvrijheid stond hoog in haar vaandel. Dat kostte haar geen moeite: ze was gewoon zo.


Op 10 juli 2017 hebben we in Terneuzen voorgoed afscheid van haar genomen in een prachtige uitvaart met enorm veel positieve herinneringen en beschouwingen. Na afloop was er een zeer geslaagde bijeenkomst om het “leven van Corrie te vieren”. Vanuit de Amicale was er een grote vertegenwoordiging: ereleden, lid van verdienste, betrokken leden en een ruime bestuursdelegatie. We moeten zonder Corrie verder gaan en verder varen. We wensen Lieuwe, kinderen en kleinkinderen en andere betrokkenen veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies

Dank voor wat je voor de Amicale betekend hebt! Namens bestuur en club,

Arend Bon Voorzitter

Im memoriam Bernd Kader

 Via Gert van Barneveld ontvingen wij het bericht dat enige tijd geleden ons lid Bernd Kader  is overleden. Bernd met zijn Barbara waren met hun 42’MY “ WHITE TURTLE” sinds 2003 lid van Amicale.Hun thuis was Kleven-Keeken in Duitsland maar de thuishaven van hun GrandBanks was Sneek. Zij voeren vooral op de Friese wateren.

Persoonlijk troffen we het vriendelijke echtpaar voornamelijk bij KremerNautic in Heeg.

Wij wensen Barbara en haar naasten veel sterkte met dit verlies.

Rendez-Vous 2017 in Zierikzee

Het programma van het Rendez-Vous luidt als volgt:

 

 1. Vrijdagmorgen 18 augustus om 10h30 "kade-koffie" aangeboden door bestuur (bij droog weer)
 2. Vrijdag van 18h00 – 19h00 vindt de welkomstborrel plaats in de Biet

 3. Vrijdag na de welkomstborrel is er de mogelijkheid om ook in de Biet a la carte  te dineren.
 4. Zaterdagmorgen 19 augustus vindt vanaf 10h00 de algemene ledenvergadering plaats
 5. Aansluitend het technisch vragenuur (verzorgd door Henk de Greef) en een sponsorpresentatie. Locatie: Grand Café de Werf.
 6. Zaterdagmiddag vrij in te vullen (aan te bevelen: Watersnood Museum / Scaldis zeiltocht Oosterschelde / stadswandeling)
 7. Zaterdagavond bij Boaz van 18h00 – 19h00 borrel op terras aan het water en aansluitend 3 gangen diner met aansluitend muziek. Het diner bestaat uit een proeverij als voorgerecht (geserveerd) en buffet voor hoofd- en nagerecht


U kunt zich aanmelden voor het Rendez-Vous bij onze secretaris Jacco van Leeuwen; de kosten van deelname bedragen per schip 27.50 Euro en 67.50 Euro per persoon.

Er is een aanlooptocht voor belangstellenden: Woensdag 16 augustus verzamelen in Numansdorp en donderdag 17 augustus naar Zierikzee.

Evenementen 2016

Zomer Rendez-Vous 2016
Het zomer Rendez-Vous vond in 2016 plaats in Hoorn op 26 en 27 augustus. Er werd eem aanlooptocht vanuit Amsterdam georganiseerd om samen naar Hoorn te varen. Onderweg op het Markermeer hebben de schepen zij aan zij genkerd. Dat leverde prachtige plaatjes op. Het verslag van het Rendez-vous en foto's van de aanlooptocht en het Rendez-Vous vindt u elders op de website.

Voorjaars Rendez-Vous 2016
Het voorjaars Rendez-Vous vond in 2016 weer plaats in Rotterdam op 30 april. De bijeenkomst begon om 14.30 uur Dit in verband met een presentatie door de heer Rinus de Bruin van de Port of Rotterdam met als onderwerp "veilig langs de havens". De presentatie duurde tot ca 16.15 uur. Onze statutair voorgeschreven jaarvergadering begon om 16.30 uur. Onze voorzitter Arend Bon opende de vergadering met een welkom aan alle leden. De in 2015 overleden leden: Jacques van den Heuvel, Marie-Louise De Vestele en Thea van Klaveren werden met een minuut stilte herdacht. Nico van Ruiten, onze oud-voorzitter werd bedankt voor al zijn werk in de vorige twee statutaire perioden en kreeg een Tiffany model van zijn schip en Grand Banks manchet knopen als herinnering. Daarna was het tijd voor de financiële verslaglegging en de begroting voor volgend jaar. Beide werden goedgekeurd. Daarna was het tijd voor het aperitief en het traditionele voorjaarsdiner.Voorjaarstocht 2016
In aansluiting op het Voorjaars Rendez-Vous startte de volgende dag de Voorjaarstocht vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Dit jaar via Willemstad en Antwerpen door Belgie naar Hasselt en daarna naar Maastricht. Het verslag van de tocht kunt u vinden elders op de website.

De evenementen in 2015

Jubileum Rendez-Vous 2015 in Antwerpen

In 2015 vond het Rendez-Vous plaats in het Willemdok van Antwerpen. We vierden het 35 jaar bestaan van de Amicale Grand Banks West-Europe. We hadden geluk dat het prachtig weer was. Op vrijdagmorgen bood het bestuur steigerkoffie aan die overging in de verkoop van allerlei interesante aan GB gerelateerde kleding en voorwerpen. s'Midddags vanaf 17H30 borrelen bij Felix gevolgd door een lopend buffet. De volgende dag was spannend: s'middags was er voor degenen die dat wilden de mogelijkheid om deel te nemen aan een bungee roeiwedstrijd. Verschillende teams hadden zich opgegeven.

In een roeiboot die met een elastiek aan de wal was verbonden moesten de teams zo ver mogelijk zien te komen. s'Avonds tijdens het feest in restaurant Lux werden de prijzen uitgereikt. Het afsluitende diner en feest was voor iedereen een succes! De volgende dag gingen de meeste feestgangers voldaan weer naar huis.Foto's van het Rendez-Vous kunt u vinden elders op de website.

 

Voorjaarstocht 2015

De voorjaarstocht ging in2015 naar het IJsselmeer via de Hollandse plassen. De route ging zondag 26 april van start met een eerste etappe vanaf de Veerhaven naar de Braassemermeer. Een recordaantal leden (18!) deed mee aan de tocht. Maandag 27 april was het Koningsdag, we ontbeten vroeg en voeren daarna langs een gepavoiseerd Amstelveen naar de Nieuwe Meer in Amsterdam. De dagen daarna ging het naar Volendam, Hoorn en tenslotte naar Urk waar we donderdag 30 april de tocht afsloten met een diner in "De Boet", het beste restaurant van Flevoland. Opmerkelijk tijdens de tocht was de modeshow van GB artikelen die gehouden werd in het havenkantoor van de oude haven in Volendam. Een volledig verslag van de tocht kunt u vinden op de desbetreffende pagina.


Voorjaarsvergadering en voorjaarsdiner 2015 in Rotterdam

De voorjaarsbijeenkomst werd als vanouds gehouden op 25 april 2015 in de Sociëteit “de Maas” van de Koninklijke Roei en Zeilvereniging Veerdam 1 te Rotterdam. Degene die met de boot kwamen, hadden afgemeerd in de Veerhaven. De meeste boten waren al enkele dagen daarvoor aangekomen zodat de diverse bemanningen zich alvast konden vertieren in Rotterdam. De bijeenkomst begon om 15.00 uur met een presentatie van Arend Bon en Henk de Greef over hun gezamelijke bootreis naar Zweden in 2014. De Algemene Ledenvergadering begon om 16.30 uur.Na het welkom van Nico van Ruiten herdachten we met een aantal minuten stilte de in 2014 overleden Yvonne Casteleijns en onze penningmeester Leo de Bruijn. Vervolgens werd een nieuw Huishoudelijk Reglement aangenomen en werd het eerste financiële jaarverslag van de nieuwe penningmeester Henk de Greef goedgekeurd. De voorzitter sprak Lieuwe de Jong toe die zijn secretariaat op 1 januari 2015 beeindigde na het verstrijken van zijn twee statutaire termijnen.Hij kreeg als dank een Tiffanymodel van zijn schip en werd benoemd tot lid van verdienste.

Amicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen te Heerenveen een “Amicale Grand Banks bootverzekering” ontwikkeld.
De pluspunten van deze AGB-verzekering zijn:
    + 15% AGB-korting
    + ongeacht de leeftijd van het schip is een verzekering op basis van ‘deskundigentaxatie’ mogelijk;
     de essentie hiervan is dat onder een aantal voorwaarden de verzekerde waarde kan worden
     uitgekeerd
    + voor schepen met een bouwjaar vanaf 2000 zijn niet alleen de gevolgen van eigen gebrek
     meeverzekerd, maar ook het gebrek zelf: de dekking van het gebrek is geldig tot drie jaar na de
     ingangsdatum van de verzekering
    + de premie wordt berekend over de verzekerde waarde
Leden die al een verzekering bij Kuiper Verzekeringen hebben, kunnen ook gebruik maken van dit aanbod. Als u geinteresseerd bent, vraag dan bij Kuiper Verzekeringen een vrijblijvende offerte aan. Vraag dan naar de heer Frans Niemeijer: 0513-614444. Hij is hoofd afdeling recreatieverzekeringen. Vermeld daarbij dat u lid bent van Amicale Grand Banks West-Europe.