Internetsite van de Amicale Grand Banks West-Europe, vriendenkring van eigenaars van een Grand Banks, de meest betrouwbare, zeewaardige trawler ter wereld.

Grand Banks

Recent nieuws

Evenementen 2019

Het voorjaarsdiner zal net als vorig jaar weer........

Lees meer

Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018....

Lees meer

Amicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen een bootverzekering ontwikkeld. .....

Lees meer

Archief >>

Nieuws van de Amicale Grand Banks West-Europe

Evenementen in 2019
Het voorjaarsdiner zal net als vorig jaar weer plaatsvinden in Antwerpen op 16 februari 2019. Het diner zal gehouden worden bij de RYCB aan de linkeroever van de Schelde

De Voorjaarstocht zal in 2019 door België plaatsvinden van 21-4-2019 tot 27-4-2019. De tocht zal starten in Wemeldinge en gaat via Gent, Lier en Antwerpen naar Tholen.

Het zomer Rendez-Vous zal plaats vinden in Veere op 23 en 24 augustus 2019. Het is de derde keer dat het RV in Veere plaats vindt. Het allereerste Rendez-Vous van de Amicale was ook in Veere. Daarna nogmaals in 1986. De aanlooptocht naar het Rendez-Vous start in Wemeldinge.


Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018. Er ware in totaal 23 GB schepen in de haven van Muiden te vinden. Helaas niet allemaal bij elkaar omdat de haven die mogelijkheid niet heeft. Op donderdag 23 augustus verzamelden zich 15 schepen in de Amsterdam Marina op het vroegere terrein van de NDSM werf in Noord Amsterdam. Die schepen vertrokken de volgende dag gezamelijk naar Muiden. Onderweg werd op het Markermeer onder de rook van het eiland Pampus een man overboord oefening gehouden. Vrijdagmiddag was er een welkomstborrel in de jachtclub van Muiden waar iedereen de kennismaking weer kon vernieuwen. De volgende dag eerst de algemene ledenvergadering met een presentatie van Dulon waar iedereen veel belangstelling voor had: hoe houd je je Grand Banks mooi. s'Avonds het diner dansant dat als vanouds heel gezellig was. Elders op de site kunt u een uitgebreid verslag aantreffenAmicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen te Heerenveen een “Amicale Grand Banks bootverzekering” ontwikkeld.
De pluspunten van deze AGB-verzekering zijn:
    + 15% AGB-korting
    + ongeacht de leeftijd van het schip is een verzekering op basis van ‘deskundigentaxatie’ mogelijk;
     de essentie hiervan is dat onder een aantal voorwaarden de verzekerde waarde kan worden
     uitgekeerd
    + voor schepen met een bouwjaar vanaf 2000 zijn niet alleen de gevolgen van eigen gebrek
     meeverzekerd, maar ook het gebrek zelf: de dekking van het gebrek is geldig tot drie jaar na de
     ingangsdatum van de verzekering
    + de premie wordt berekend over de verzekerde waarde
Leden die al een verzekering bij Kuiper Verzekeringen hebben, kunnen ook gebruik maken van dit aanbod. Als u geinteresseerd bent, vraag dan bij Kuiper Verzekeringen een vrijblijvende offerte aan. Vraag dan naar de heer Frans Niemeijer: 0513-614444. Hij is hoofd afdeling recreatieverzekeringen. Vermeld daarbij dat u lid bent van Amicale Grand Banks West-Europe.