Internetsite van de Amicale Grand Banks West-Europe, vriendenkring van eigenaars van een Grand Banks, de meest betrouwbare, zeewaardige trawler ter wereld.

Grand Banks

Recent nieuws

Evenementen 2021

De viering van het 40-jarig jubileum van de Amicale Grand Banks West-Europe is uitgesteld .........

Lees meer

Evenementen 2020

Het voorjaarsdiner vond dit jaar plaats in Rotterdam op 15 februari 2020.........

Lees meer

Evenementen 2019

Het voorjaarsdiner vond net als in 2018 weer........

Lees meer

Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018....

Lees meer

Amicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen een bootverzekering ontwikkeld. .....

Lees meer

Archief

Nieuws van de Amicale Grand Banks West-Europe

Evenementen 2021
De viering van het 40-jarig jubileum van de Amicale Grand Banks West-Europe moest vorig jaar vanwege de Corona crisis achterwege blijven. Het bestuur heeft besloten die viering uit te stellen tot het Rendez-Vous in augustus 2021 in Rotterdam. De statutair verplichte voorjaarsvergadering wordt ook uitgesteld tot het Rendez-Vous. De vorig jaar uitgestelde voorjaarstocht werd opnieuw uitgesteld tot na het Rendez-Vous. Het programma voor 2021 ziet er nu als volgt uit:

20 Augustus: Aanlooptocht Rendez-Vous Rotterdam
De deelnemers aan de aanlooptocht zullen zich verzamelen bij de Watersport Vereniging IJsselmonde, gelegen aan de Oostdijk 45 te Rotterdam aan de Nieuwe Maas (thuishaven van inmiddels 6 leden van de Amicale, dus met recht een "Grand Banks" haven), alwaar we met ca. 25+ boten kunnen afmeren aan de passantensteiger.Ook is er de mogelijkheid om in het clubhuis een snack en/of drankje te nuttigen (of af te halen, maar net wat we mogen in Augustus vanwege Covid?)De volgende morgen is er een Palaver met info over de tocht die ons zal voeren stuurboord uit, Nieuwe Maas - Noord - Oude Maas - Nieuwe Maas met als eindpunt de Jachthaven Boerengat in Rotterdam waar we s' middags zullen arriverenHet laatste gedeelte van de tocht voert ons langs de havens van Rotterdam en het zicht van de prachtige Skyline.
20 t/m 22 Augustus: Rendez-Vous Rotterdan
In de Boerengat jachthaven wordt alles in gereedheid gebracht om ons te kunnen ontvangen. We rekenen op 40 Schepen.
2 t/m 9 Oktober:  Najaarstocht 2021 over de Gelderse IJssel
We verzamelen op 2 Oktober 2021 in Wijk bij Duurstede. Vertrek 3 Oktober 2021.
De Legend van onze voorzitter Han van Veen heeft de gehele tocht gevaren en heeft een heel veel informatie verzameld. Han van Veen zal nu samen met Jan Bussing een definitief programma in elkaar draaien. Wij zijn enthousiast geworden nu we al die mooie plekjes van Nederland weer bezocht hebben. Ook de Restaurants en Havenmeesters zijn gemotiveerd om ons te ontvangen. We rekenen op een hetzelfde aantal inschrijvingen als bij de gecancelde voorjaarstocht. Dus minimaal 23 schepen! 
Natuurlijk kan het weer in Oktober wat fris zijn en het is wat eerder donker maar het zal niet veel verschillen met een normale voorjaarstocht. Daarbij komt dat het eerder donker ook een gezellig sfeertje creëert. We zullen overigens niet in donker varen.

Evenementen in 2020
Het voorjaarsdiner vond plaats in Rotterdam op 15 februari 2020. We hadden in tegenstelling tot vorige jaren besloten om een lunch te organiseren zodat iedereen dezelfde dag nog weer naar huis zou kunnen. De lunch vond plaats bij “Fjord Eat en Drink” met aansluitend een bezoek aan het “Maritiem Museum Rotterdam”.

Daar waar velen aan het begin van het jaar nog hoopten dat het Coronavirus Covid-19 slechts een Aziatische aangelegenheid zou blijven, sloeg het virus in maart ook in Europa genadeloos toe. Met voor Nederland als gevolg dat op zondag 15 maart de horeca zijn deuren moest sluiten, aangepaste toegangsvoorwaarden in winkels van kracht werden, mensen verplicht werden zoveel mogelijk vanaf thuis te werken en zeker niet te vergeten dat er een enorme druk op de ziekenhuizen en andere zorg- en verpleeginstellingen kwam.

Ook voor het programma in 2020 had Covid-19 gevolgen. De geplande voorjaarstocht moest uitgesteld worden naar april/mei 2021. Ook het jubileum Rendez-Vous werd uitgesteld tot 2021. Wat wel georganiseerd werd van 21 tot 23 augustus 2020 een Grevelingen Rally waarbij veel gevarenen veel geankerd zal worden. Zie de tab "Verslagen"voor een verslag van die tocht.
Evenementen in 2019
Het voorjaarsdiner vond net als vorig jaar weer plaats in Antwerpen op 16 februari 2019. Het diner werd gehouden bij de RYCB aan de linkeroever van de Schelde

De Voorjaarstocht door België vond plaats van 21-4-2019 tot 27-4-2019. De tocht startte in Wemeldinge en ging via Gent, Klein Willebroek en Antwerpen naar Sint Annaland. U kunt een verslag van de tocht vinden op deze website via de link "verslagen".

Het zomer Rendez-Vous vond plaats in Veere op 23 en 24 augustus 2019. Het is de derde keer dat het RV in Veere plaats vond. Het allereerste Rendez-Vous van de Amicale was ook in Veere. Daarna nogmaals in 1986. De aanlooptocht naar het Rendez-Vous startte in Wemeldinge .Ook van dit evenement kunt u op de website een verslag vinden.Rendez-Vous 2018 in Muiden

Het Rendez-Vous in Muiden vond plaats van 23 tot 25 augustus 2018. Er ware in totaal 23 GB schepen in de haven van Muiden te vinden. Helaas niet allemaal bij elkaar omdat de haven die mogelijkheid niet heeft. Op donderdag 23 augustus verzamelden zich 15 schepen in de Amsterdam Marina op het vroegere terrein van de NDSM werf in Noord Amsterdam. Die schepen vertrokken de volgende dag gezamelijk naar Muiden. Onderweg werd op het Markermeer onder de rook van het eiland Pampus een man overboord oefening gehouden. Vrijdagmiddag was er een welkomstborrel in de jachtclub van Muiden waar iedereen de kennismaking weer kon vernieuwen. De volgende dag eerst de algemene ledenvergadering met een presentatie van Dulon waar iedereen veel belangstelling voor had: hoe houd je je Grand Banks mooi. s'Avonds het diner dansant dat als vanouds heel gezellig was. Elders op de site kunt u een uitgebreid verslag aantreffenAmicale Grand Banks Bootverzekering

Speciaal voor leden van de Amicale Grand Banks West-Europe heeft Kuiper Verzekeringen te Heerenveen een “Amicale Grand Banks bootverzekering” ontwikkeld.
De pluspunten van deze AGB-verzekering zijn:
    + 15% AGB-korting
    + ongeacht de leeftijd van het schip is een verzekering op basis van ‘deskundigentaxatie’ mogelijk;
     de essentie hiervan is dat onder een aantal voorwaarden de verzekerde waarde kan worden
     uitgekeerd
    + voor schepen met een bouwjaar vanaf 2000 zijn niet alleen de gevolgen van eigen gebrek
     meeverzekerd, maar ook het gebrek zelf: de dekking van het gebrek is geldig tot drie jaar na de
     ingangsdatum van de verzekering
    + de premie wordt berekend over de verzekerde waarde
Leden die al een verzekering bij Kuiper Verzekeringen hebben, kunnen ook gebruik maken van dit aanbod. Als u geinteresseerd bent, vraag dan bij Kuiper Verzekeringen een vrijblijvende offerte aan. Vraag dan naar de heer Frans Niemeijer: 0513-614444. Hij is hoofd afdeling recreatieverzekeringen. Vermeld daarbij dat u lid bent van Amicale Grand Banks West-Europe.