MariTeam Yachting, Kremer Nautic en Grand Banks Yachts Europe,
een prachtige drie-eenheid

Ook het afgelopen jaar is de samenwerking van Kremer Nautic en MariTeam Yachting weer succesvol geweest. Nadat beide bedrijven  onder één dak verder zijn gegaan, veranderde binnen de teams van MariTeam Yachting en Kremer Nautic in 2023 ook weer een aantal zaken. Beide bedrijven werkten overigens al jaren samen en waren eigenlijk al onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook alle medewerkers kenden elkaar door en door en wisten heel goed wie verantwoordelijk is voor welke specifieke discipline. Met een team van inmiddels tien medewerkers verdeeld over de drie labels Mariteam Yachting, Kremer Nautic en Grand Banks Yachts Europe (als onderdeel van de GB Marine Group) zijn we toch weer gegroeid.

 

 

 

 

MariTeam Yachting kreeg afgelopen jaar versterking in de vorm boekhoudster Tjitske Teerenstra en van junior jachtmakelaar Beau Caffa. Beau liep al een half jaar stage, maar raakte al snel besmet met het Grand Banks virus. En zoals ieder Amicale lid weet, raak je dat niet meer kwijt.

Rindert de Jong is het Kremer Nautic team in oktober 2023 komen versterken. Hij komt uit de watersportwereld, heeft jaren als zelfstandig charter schipper, en diverse functies in de jachtservice, gewerkt en vervult nu de rol van Yachtservice Coördinator. Rindert zal alle planningen met betrekking tot reparaties, bestelling onderdelen, tijdige afleveringen etc. nauwlettend in de gaten houden zodat alle gemaakte afspraken met de klanten worden nagekomen.

 

 

Michelle van Barneveld krijgt bij Grand Banks Yachts Europe versterking van een service engineer. Mitch Bond komt uit Australië en heeft al 10 jaar in verschillende functies gewerkt bij de GB Marine Group in Maleisië. In Europa gaat hij zich bezig houden met het inbedrijfstellen, de service en het onderhoud van alle nieuwe schepen van Grand Banks, Eastbay en Palm Beach. Mitch werkt ook vanuit Heeg en we zijn blij met zijn ruime ervaring en bewezen vakmanschap waarmee hij een solide versterking van ons team wordt.

Voor elke uitdaging kan binnen de verschillende disciplines een oplossing gevonden worden. Iedere medewerker heeft hetzelfde grote Grand Banks hart. En ieders doel is het ontzorgen van de klanten. Het is lastig, zo niet onmogelijk, om in Europa op het gebied van Grand Banks een grotere databank te vinden. Al tientallen jaren worden in Friesland alle modellen van Grand Banks en Eastbay verkocht, gerepareerd, vernieuwd, aangepast, onderhouden en vooral met veel liefde voor het vak gekoesterd.

In juli 2023 is in Spanje een nieuwe Grand Banks 60 afgeleverd aan een Duitse eigenaar. Deze GB60 mochten we vervolgens gelijk meenemen naar de bootshow in Cannes waar zij samen met een nieuwe Palm Beach 70 Fly tentoongesteld werd. En in januari 2024 was Grand Banks weer vertegenwoordigd op de bootshow in Düsseldorf met een Grand Banks 54 van één van onze goede klanten. Deze GB54 werd al voor de vierde keer op een beurs getoond, terwijl tussendoor de zeeën werden bevaren, zonder dat de bezoekers dit konden zien. Dat bewijst weer eens dat de kwaliteit van een Grand Banks zodanig is dat na een grondige poetsbeurt ervaren schepen weer als nieuw op een botenbeurs kunnen worden tentoongesteld. Echt uniek! En de vele Amicale leden die dit jaar de beurs in Düsseldorf bezochten waren daar, net als vorig jaar, getuige van.

 

In het voorjaar van 2024 zijn verder nog een GB60 in Nederland en een GB54 in Stockholm opgeleverd. En in het voorjaar van 2025 komt er een nieuwe GB 54 naar Heeg die als demo schip gebruikt gaat worden en vele havens in Noord-Europa zal gaan aandoen. Dat onze locatie in Heeg inmiddels het hart is van Grand Banks Noord Europa mag duidelijk zijn. Mariteam Yachting verspreid zich ook steeds meer over Europa qua verkopen. Er zijn onlangs weer verschillende gebruikte Grand Banks verkocht in Zuid-Europa en dat heeft alles te maken met het feit dat de presentatie en de specifieke kennis van buitenlandse makelaars toch duidelijk te wensen overlaat en verschilt met die van Mariteam Yachting.

Roelof de Vries is medeverantwoordelijk voor de fotoreportages van gebruikte schepen inclusief het gebruik van drone beelden. Nu is dat op zich niet zo uniek, maar het gaat vooral om de kwaliteit van de beelden en kennis van zaken en juist daar maakt Roelof en Mariteam Yachting het onderscheid!

De klassiekers worden helaas niet meer gebouwd, maar vinden nog gretig aftrek als occasions. Ook afgelopen jaar zijn er tal van schepen verkocht en ook dit jaar weer komen weer een aantal parels te koop die om verschillende redeneren worden verkocht, maar welke schepen altijd door onze werf zijn onderhouden en in top conditie verkeren.

En over onderhoud gesproken: Voor de vierde keer inmiddels werd er afgelopen voorjaar in Heeg een Grand Banks voorzien van een Magnus Master System van DMS Holland, een innovatief stabiliser systeem dat uitermate geschikt is voor een Grand Banks. Een absolute aanrader voor hen die tijdens het varen het maximale comfort aan boord willen beleven.

Ook krijgt de “Libertas, een Grand Banks 58, en voorheen beter bekend als de “Jumbo”, het voormalige schip van Prins Bernard, een grote opknapbeurt. Van de prins was bekend dat hij een grote voorliefde had voor Ferrari ’s  en Grand Banks . Na een grondige renovatie zal de “Libertas“ zich weer in bijna dezelfde staat bevinden als destijds bij de aflevering in Porto Ercole, het toenmalig vakantieverblijf van de koninklijke familie. Een bewijs dat een Grand Banks en een East Bay qua degelijkheid en bouweigenschappen nauwelijks zijn te evenaren.

Mocht u dit seizoen als Amicale lid in de buurt van Heeg varen dan bent u van harte welkom op onze werf. Een gratis ligplaats en de mogelijkheid om diesel te tanken maakt dat iedere Amicale lid kan rekenen op de services van Mariteam Yachting en Kremer Nautic. Wel eerst even bellen, want vol is vol. Kan zo maar gebeuren.

Tot slot wensen Kremer Nautic en Mariteam Yachting u allen een behouden vaart en laat ook komend seizoen duidelijk zijn dat wij altijd klaar zullen staan om u te ontzorgen. Veel vaarplezier!!